Svea Pixel - Logotyp
turned off laptop computer

SVEA MAGASINET

Starta ditt eget företag

Funderar du på att ge dig in i företagsvärlden? Du är inte ensam; över en miljon individer i Sverige har redan tagit steget. Vi vägleder dig genom processen och delar med oss av möjligt stöd du kan dra nytta av.

Vad innebär det att starta sitt eget företag?

Att starta eget företag kan variera från att bli din egen arbetsgivare i ett enskilt företag till att ha ett större företag med flera anställda. Kanske har du övervägt att erbjuda dina kompetenser som egen konsult? Eller starta en kaféverksamhet med en vän? Att förverkliga din affärsidé kan vara mer tillgängligt än du tror.

När du är egen företagare…

  • blir du din egen chef. Du har friheten att genomföra saker på ditt sätt och förverkliga dina egna idéer.
  • ansvarar du för allt från kundhantering, affärsplanering och bokföring till kontakter med myndigheter. Om du inte vill hantera allt själv kan du få hjälp, exempelvis med bokföringen.
  • behöver du vara beredd att hålla koll och ta ansvar. Mycket av det du tidigare tagit för givet som anställd är nu upp till dig själv. Samtidigt arbetar du mot dina egna mål – en kraftfull drivkraft!

Verksamt – för dig som startar och driver företag

Verksamt är en central plats med information, checklistor och e-tjänster från olika myndigheter för dig som antingen ska starta eller redan driver företag.

Svea Pixel – Skaffa dig en hemsida

Behöver din verksamhet en hemsida? Svea Pixel hjälper dig med att ta fram dina ider till verklighet.

Vem gör vad?

Som egen företagare kommer du att behöva ha kontakt med olika myndigheter och andra aktörer. Här är några som det är bra att känna till och deras roller.

Skatteverket.se tar hand om deklarationer, momsredovisning och arbetsgivaravgifter.

Almi.se erbjuder lån och affärsutveckling till företag som har möjligheter att växa.

Bolagsverket.se registrerar företag, godkänner företagsnamn och tar emot årsredovisningar.

Tullverket.se har information för dig som vill importera eller exportera varor.

Andra läser

Svea Pixel - Digital förvalttning till Bostadsrättsföreningar

En helhetslösning för BRF-föreningar – Skapa en professionell hemsida utan tekniska kunskaper

Vi på Svea Pixel erbjuder en helhetslösning för BRF-föreningar där olika digitala tjänster kan anpassas efter era behov. Vi förstår att styrelsearbetet kan vara krävande och att det oftast görs ideellt. Därför har vi utvecklat tjänster som gör att ingen i styrelsen behöver ha förkunskaper om hur man uppdaterar en hemsida eller skickar digitala nyhetsbrev. Helhetslösningar för BRF-föreningar Med vår hjälp kan ni skapa en professionell hemsida för er bostadsrättsförening utan att behöva lägga ner timmar på att lära er

photo of a turtle swimming underwater

Ett Webbhotell med hjärta för samhället

Utmärkande oss från konkurrenterna När det kommer till att välja ett webbhotell, finns det många alternativ där ute. Loopia, One.com, och Strato är bara några av de konkurrenter som finns på marknaden. Men låt mig berätta för dig varför Svea Pixel inte är som de andra. Vi är inte bara ett webbhotell – vi är en rörelse som strävar efter att göra gott och ge tillbaka till samhället genom vårt engagemang för samhällsnyttiga ändamål. Vårt Hållbarhetsåtagande Först och främst är

pexels-photo-265667.jpeg

Professionell webbutveckling med fokus på WordPress

En professionell och effektiv hemsida är avgörande för företagets digitala närvaro. Det är inte bara en plats där företaget kan visa upp sina produkter och tjänster, utan det fungerar också som en viktig kanal för att nå och engagera potentiella kunder. En välformad hemsida kan hjälpa till att skapa ett starkt varumärke och öka företagets trovärdighet. Hos Svea Pixel är vi specialiserade på att erbjuda webbtjänster och skräddarsydda designlösningar för att hjälpa företag att bygga och förbättra sin närvaro online.

high angle view of a man

Priser på Webbhotell: Vad du bör veta och hur du undviker dyra överraskningar

Att välja rätt webbhotell är en viktig del av att skapa och underhålla en framgångsrik hemsida. Men när du jämför priser och erbjudanden kan det vara svårt att veta vad du egentligen får och hur mycket det kommer att kosta på lång sikt. I det här inlägget kommer vi att titta närmare på vad du bör kolla efter när du väljer webbhotell och hur du undviker dyra överraskningar när erbjudandet löper ut. Vad du bör kolla efter När du väljer

clock at 4:05

Vad kostar det att starta företag? Enskild firma vs. Aktiebolag

Att starta eget företag kan vara en spännande och givande resa för många. Det ger dig möjligheten att pröva din idé, vara din egen chef och slippa det traditionella 9 till 5-jobbet. Men innan du tar steget att starta ditt eget företag är det viktigt att du väljer rätt företagsform. Enskild firma eller Aktiebolag? När det kommer till att välja företagsform finns det olika alternativ att överväga. Två vanliga alternativ är enskild firma och aktiebolag. Enskild firma En enskild firma

Kontakta oss

Offert förfrågan

Fyll i dina uppgifter, så skickar vi en förfrågan till våra partners som återkommer till er med offert

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort!